Wandelingen

Donderdag wandeldag

Bijna iedere donderdag organiseert één van onze ervaren gidsen een wandeling. De gids verkent vooraf de wandelroute en heeft tijdens de wandeling de leiding. Alle gidsen hebben een EHBO cursus gevolgd. 

 

Ons wandelgebied strekt zich uit van de Bouche-du-Rhône en de Vaucluse tot aan de Alpes Maritime én van de Côte d'Azur tot aan de Alpes de Haute Provence. Het centrum van onze activiteiten ligt echter in de Var.

 

Wandelen in de Provence is niet hetzelfde als wandelen in Nederland. De moeilijkheidsgraad zit meestal niet in het aantal kilometers, maar in het aantal hoogtemeters tijdens een wandeltocht. Ook de weersomstandigheden, zoals warmte, kunnen een wandeling behoorlijk verzwaren. 

De wandelingen zijn daarom ingedeeld in vier categorieën. Elke categorie komt een keer per maand aan bod. 

Doelgroep Categorie Afstand km Hoogtemeters
Alle wandelaars C1 7-9 <200
Redelijk geoefende wandelaars C2 9-11 200-400
Goed geoefende wandelaars C3 11-15 400-600
Zeer goed geoefende wandelaars C4 >15 >600

In de zomermaanden juli en augustus worden geen wandelingen georganiseerd. Het is dan meestal te warm en door de droogte zijn veel wandelgebieden niet toegankelijk vanwege het grote gevaar op bosbranden.

Voor een overzicht van de komende wandelingen zie ons Programma

Mocht je twijfels hebben of een wandeling geschikt voor je is dan kun je altijd vóóraf contact opnemen met de gids die de leiding heeft.