Wandelen met de hond

Binnen ANM Randonnée hebben we vele hondenbezitters. Helaas is het niet mogelijk en niet toegestaan om met een georganiseerde wandeling de hond mee te nemen. Jammer maar begrijpelijk.

Ook is het in Frankrijk niet overal toegestaan de hond mee te nemen. Vaak zijn ze verboden, of ze moeten aan de lijn omdat men de overige fauna wil beschermen. Meer lezen op EmmèneTonChien.com

Desalniettemin wil ik bij deze het initiatief nemen om hondenbezitters te faciliteren om samen met de hond wandelingen te maken. Voor alle duidelijkheid, het betreft hier een initiatief dat we gezamenlijk als hondenbezitters zouden moeten omarmen en uitrollen. ANM Randonnée staat er welwillend tegenover, maar zal er geen verantwoordelijkheid voor nemen.

Allereerst willen we hondenbezitters in contact brengen met personen die een dag willen oppassen zodat de deelname aan een wandeling ook in gebieden waar geen hond mag komen toch mogelijk wordt. We willen daarvoor in verschillende regio’s honden-”cellen” opstarten.

Een Cel omvat dan een aantal personen waar de honden elkaar kennen. De leden van een cel maken geregeld een wandeling met hun honden, zij het aan de riem en indien mogelijk loslopend. Goed om elkaar te leren kennen, maar ook om alternatieve wandelingen te lopen. Wil je meer informatie stuur mij dan een mail; ik regel in eerste instantie de contacten tussen de hondenbezitters.

Een Honden-Cel is een groep hondenbezitters en/of liefhebbers die bij elkaar in de buurt wonen en die samen willen wandelen met hun honden. De honden uit een cel kennen elkaar en kunnen goed met elkaar omgaan. Hierdoor is het ook mogelijk een dag op een hond op te passen. Een cel bestaat uit een aantal honden; veelal niet meer dan 6. 

Daarnaast willen we er ook naar streven een aantal wandelingen beschikbaar te stellen die je met bevriende hondenbezitters kunt lopen (buiten de wandelingen van de vereniging om). Dit kan met behulp van een GPX-bestand of aan de hand van een beschrijving.

Bijvoorbeeld de wandeling van Saint Ferréol – in Lorgues richting Flayosc en Chateau de Berne is een leuke wandeling voor de honden waarbij ze deels los kunnen lopen en deels aangelijnd. De wandeling is ca 7 kilometer.

Als je nog meer informatie hebt over mogelijke wandelingen met honden, stuur die dan naar mijn mailadres.

Dan kan ik die delen met anderen die zich aanmelden.

 

Maarten Kuijpers