ANM Randonnée damesdag 15 mei 2019 op Château Saint Roux

Onder een niet al te gunstig weersgesternte verzamelden 27 deelneemsters ( waaronder 10 introducées) zich om 10.00 uur bij het prachtig gerestaureerde Chateau Saint Roux in Le Cannet des Maures.

Na een welkomstwoordje waarbij de ANM Randonnée vereniging met de verschillende wandelniveaus kort werd toegelicht, werd gestart met een kop koffie.

De stemming zat er meteen goed in en er werd druk gebabbeld. Na de koffie werden wij over het domaine rondgeleid, waarbij stil werd gestaan bij de vegetatie ( o.a. 1000 olijfbomen en bijzondere planten) en bij het dieren gebeuren(o.a. 8o geiten, kleine koetjes, konijnen, vogels) en de historie van het domaine. Ook werd de eigen geitenkaasmakerij aan ons getoond. De nadruk op Chateau Saint Roux ligt op ‘bio’ wat betreft eten en drinken. Vervolgens kregen wij een witte wijn, rosé en rode wijn degustation.

Na dit opwarmertje werd het tijd voor het echte ‘werk’: een wandeling over en buiten het domaine. Door de slechte weersvooruitzichten met donker dreigende luchten, werd besloten om de wandeling wat in te korten en slechts over het domaine te wandelen. Halverwege de wandeling brak de lucht open en kwam een voorzichtig zonnetje tevoorschijn.

Rond 12.30 waren we weer terug op het domaine voor de lunch met uiteraard o.a. de eigen gefabriceerde geitenkaasjes. Inmiddels scheen de zon uitbundig en werden de binnen gedekte lange tafels naar buiten getransporteerd. Eenmaal aan tafel, op het zonovergoten terras, gingen de sjaals af, de jassen en vesten uit en werden de wijnglazen gevuld. Er ontstonden hele leuke gesprekken aan tafel en deze damesdag gaat in elk geval al 1 nieuw lid opleveren.

De Evenementen commissie kan terugkijken op een geslaagde eerste ANM rando damesdag gezien de bedankjes en aardige woorden van de deelneemsters.

Matgosia, Patricia en Hanneke.

Fotogalerij